EASE Therapy házi: sajt, kenyér, kovász, vaj, joghurt kézműves klub az Ízbisztróban (I. kerület) – Készíts ínycsiklandozó, egészséges reggeliket családodnak és persze saját magadnak!
Ha még csak kacérkodsz a gondolattal, akkor segítünk elindulni az úton, hogy konyhádat némi kitartás és egy kis kreativitás után elárassza a frissen sült kenyered illata.
A kézműves ételek és italok mellett az otthoni kenyérsütés is kezd újra divatba jönni. Nem csak azért, mert jó móka és nosztalgiaidézés, hanem mert – kihagyva a felesleges és egészségtelen adalékanyagokat – te állíthatod össze az alapanyagokat és összetevőket a saját ízlésedhez mérve.
Dagasztás és kovászkészítés ide, vagy oda, a kenyérsütés maga nem feltétlenül időigényes folyamat. Valójában az előbb említett két dolog az, ami munkával jár – a bekevert tészta ezután magától megkel, a sütő pedig elvégzi helyettünk a további folyamatok oroszlánrészét.
Hogyan fogjunk hozzá?
A tudnivalók első pontja ugyanannyira fontos, mint a jó kenyered alapja – ez pedig a liszt.
Manapság rengeteg liszt közül válogathatunk különböző jelölésekkel, de semmiképp sem hagyományost válasszunk alapul. A búzalisztek közül a BL-80-as jelölésű fehér kenyérlisztet, vagy a BL-112-t, vagyis félfehér kenyérlisztet érdemes megvásárolni. Sok hipermarketben található már kifejezett kenyérlisztre nevezett termék, de az egészséges táplálkozás hívei válogathatnak kimagasló tápértékű vagy épp gluténmentes fajták között is.
Az egyszerű kenyérhez nem is kell több, mint liszt, só, víz és élesztő. Esetleg a kovász, amit saját magad is el tudsz készíteni egy kis odafigyeléssel. Bár a legtöbb biobolt polcain megtalálható az előre elkészített kovászpor, saját kovászt is készíthetünk, akár élesztőmentesen. A kenyér könnyebb állagú, jellegzetes ízű és illatú lesz, sőt, sokkal tovább megőrzi frissességét.
Hogy legyen mit kenyérre kenni…
Ha már kicsit belejöttél, engedd szabadon a fantáziádat és kísérletezz az összetevőkkel, ízesítsd tésztádat fűszerekkel, magvakkal, és hogy még finomabb legyen a végeredmény, készíts hozzá házi vajat is. Ehhez csupán jó minőségű házi tejszínre, egy kis türelemre, és habverőre van szükséged.
Ha nem mered egyedül…
Látogass el az EASE Therapy kiscsoportos főzőklubjába, és nyerj betekintést az egészséges alapanyagokból készült házi kenyér, házi kovász és házi vaj elkészítéseinek fortélyaiba. Segítenek abban, hogy egészséged érdekében minden nap ízletes és káros anyagoktól mentes ételeket tudj elkészíteni!
És végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő – az EASE Therapy házi: sajt, kenyér, kovász, vaj, joghurt menüjéből:
- Házi natur vaj
- Házi joghurt
- Házi sajt
- Ropogós házi Olivás Bagett
- Rozs cipó
- Hagymás buci
- Kovász
De mi is az az EASE Therapy?
Az EASE Therapy elsősorban azért jött létre, hogy segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon.
A kiscsoportos főzőklubokba Téged is várnak szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt.
A Te kezedben van a döntés: egészséged érdekében változtass étkezési szokásaidon, készíts minden nap ízletes, káros anyagoktól mentes ételeket az EASE Therapy Főzőklubok segítségével!
Főzz velem!