Felbontás után hűtőben tárolandó és 2-3 héten belül el kell fogyasztani (mivel nincs benne tartósítószer).
Házhoz szállítás esetén a kuponnal további teendőd nincs, a vásárlástól számított 7 munkanapon belül kézhez kapod a terméket. A szállítási költséget az egy rendelésben szereplő termékek összes súlya alapján számoljuk. Részletek itt: Szállítási és utánvétes költségek a Veddvelem által szállított termékekre vonatkozóan
Személyes átvétel esetén a kinyomtatott kupont vidd magaddal!
Házhoz szállítás esetén a kuponnal további teendőd nincs. A házhoz szállítás díja 890 Ft, vásárlástól számított 10 munkanapon belül kézhez kapod a terméket.
Személyes átvétel esetén a kinyomtatott kupont vidd magaddal!
Nyitva tartás: H-P: 14-19 óra
Partnerünk facebook oldala: https://www.facebook.com/lekvar
Az egyik legjobb C-vitamin forrás. Erősíti az immunrendszert, védi a sejteket, a zsírlebontást segíti. A pajzsmirigy működését egyensúlyban tartja, vízhajtó hatása is van. Miután egy pihent, tiszta területről van szedve az alapanyag, nemcsak a C-vitamin a lényeges (hiszen azt könnyen pótolhatjuk bármilyen egyéb forrásból), hanem azok a mikro- és makroelemek, amelyeket a növény fel tud venni a talajból, számunkra pedig nélkülözhetetlenek.
A Befőzde nem a hagyományos kakukkfüvet használja a szörpök előállításához: “Természetvédelmi mérnökként a Kárpát-medencét járva gyűjtöm a különböző fajtákat és ami képes elviselni a túrkevei klímát, azt szaporítjuk, majd feldolgozzuk. Így gyakorlatilag vadon élő fajtákat használunk fel. Gyermekeinknek köhögés esetén szoktuk adni.”
Hatóanyagai fertőtlenítő, vírus és baktériumölő hatásúak. Széles körben használt fűszernövény, gyógyászati alkalmazása régóta ismert. Fertőző betegségek, hűléses megbetegedések, torokfájás, köhögés, megfázás esetén alkalmazható. Segíti az emésztést, a bélférgek kiírtását.
Érdekessége, hogy a receptet egy 500 éves receptkönyvben találták. Mára már nem igazán ismerjük ezt az ízt (diólikőrként találkozhatunk vele), pedig sok száz évvel ezelőtt sokszor mentette meg a magyarok életét. Amikor a török mindent elpusztított, a zöld dióból készítettek ételeket őseink (lekvár, befőtt), és ezzel éltek túl. Vidéken még 50 évvel ezelőtt is viszonylag gyakori volt, mára nem nagyon készítik a bonyolult és időigényes elkészítés miatt.
A dió növényi omega 3 zsírsavtartalma igen magas, kiváló E, B vitamin, megfelelő fehérje és ásványi anyag forrás. Csökkenti a szívbetegség kialakulását, vértisztító, alkalmazzák gyomor-és bélhurut kezelésében.
Sajnos sokan már ezt a gyümölcsöt sem ismerik (aki nem ismeri az nézze meg a Süsü, a sárkányt). Érdekessége, hogy a vackor egy összefoglaló név nem pedig egy fajta. Az 1800-as évek végén felmérték az alma- és körtefajták számát a Kárpát medencében. Több, mint 1100 Fajtát találtak! Mára már csak pár fajtához tudunk hozzájutni a boltokban.
Magas rosttartalma a bélműködést serkenti, magas pektin tartalma csökkenti egyes zsírok felszívódását, vértisztító, savtalanító, agyműködést serkentő, köhögéscsillapító, nyugtató hatásai ismeretesek.
Ezt a méltatlanul elhanyagolt gyümölcsöt érdemes visszahozni a köztudatba. Nagyszerű méregtelenítő, erős gyulladáscsökkentő hatása van, a magas pektin tartalmának köszönhetően. Ezen kívül a következő esetekben hasznos: görcsoldó, anyagcsere javító, székrekedés esetén. Régen nyugtatóként is használták, égési sebekre, fagyásra. Külön érdekessége, hogy a kóstoltatásoknál a szülők sokszor azt mondják a gyerekeknek, hogy ez úgysem fog ízleni. Nos, ez nem szokott bejönni!
Hívj minket a +36 30 454 0062-es számon vagy írj a legenyseg@veddvelem.hu email címre. Folyamatosan készen állunk arra, hogy bármilyen problémát a lehető leggyorsabban megoldjunk.