‘A BAJOR KENYEREK VILÁGA’ – workshop a Bourbon kreatív élmény konyha jóvoltából december 11-én, a XIV. kerületben!
Életmódot szeretnél váltani? Lecserélnéd a fehér kenyeret valami sokkal egészségesebb pékárura, ami nem puffaszt, kevésbé hizlal, sőt, kifejezetten jó élettani hatása van? Ha otthonod nyugalmában kívánsz dagasztani és alkotni a jövőre tekintve, előtte mindenképp vegyél részt ezen a workshopon, ahol megtanulhatod a bajor kenyerek készítésének minden csínyját-bínyját!
Feltűnő, hogy Németországban milyen sokféle különböző kenyérfajtát találhatunk, mint például a „Pumpernickel” (egy vesztfáliai rozsdarából készült kenyér), a „Mischbrot” kevert kenyér, „Vollkornbrot” egész magos kenyér stb. Hagyományosan valamennyi barna avagy feketekenyér-fajta, a 20. században pedig számolatlanul terjedtek a fehérkenyér fajtái. Ez a kenyérsokféleség a magyarázat arra, hogy még az USA-ban is sikeres „német” pékségek találhatók, nálunk leggyakrabban bajor kenyérként emlegetett pékáruként ismert.
Mi vár Rád a ‘Bajor kenyerek világa’ vorkshopon?
- A magas rost-, maláta és árpatartalmú kenyerek elkészítésének fortélyai
- Különböző magkeverékekkel készülő barna kenyerek
- 4-5 féle bajor kenyér elkészítésének folyama, melyek nem csak, hogy egészségesek, hanem rendkívül gusztusosak is – jól mutatnak az asztalon
- Hazavihetsz 1-1,5 kg kenyeret
- A foglalkozás kiscsoportos (max.10 fő)
A magas rosttartalmú kenyerek a sok folyadékfogyasztással kombinálva meggátolják a zsírok felszívódását, könnyebben emészthetőek, több vitamint tartalmaznak és a vércukor-szintet is jó irányba befolyásolják.
SIPOS PÉTER – a workshop vezetője
“13 évvel ezelőtt kezdtem a szakmát és azon a véleményen vagyok, hogy az ember mindig tanul, fejlődni kell és fontos továbbadni az elsajátított tudást, hogy mások is megélhessék azt az örömet, amit a sütés-főzés okoz. Persze akár könyvből is lehet új technikákat tanulni, amikor az ember már eljut arra a szintre, hogy az alapokat magáénak tudhatja, de mindenképpen fontosnak tartom az oktató támogatását. Reménytelen tanítvány nem létezik, mindig a tanítón múlik, hogyan adja át a tudását.
A Bourbon Konyhában különböző kurzusokat tartok, mert mindig is az alkotás öröme vonzott a leginkább, hogy másoknak örömet szerezzek. Az ételek, legyen szó cukrász vagy pék termékekről maguk a változatosság a sokszínűség, hiszen ebben a szakmában a látvány és az ízlelő bimbók játsszák a legnagyobb szerepet.
A Bourbon kurzusai a kreativitásnak adnak otthont, egy hely ahol nincsenek határok, és a részvevők egy különleges gasztronómiai kiránduláson vehetnek részt. Mindenkit sok szeretettel várok, akik szeretnék megismerni ezt a csodás édes világot!”
Ha részt veszel a gyorstalpaló tanfolyamon, karácsonykor akár már családod és vendégeid elé varázsolhatod mesés, saját kezűleg készített kenyeredet! Garantáltan megnyalják mind a tíz ujjukat!
Tanuld velem!