A konyhában nem csak a nőknek, de a férfiaknak is helye van, ugyanúgy. Hagymát vágni és húst darabolni például kifejezetten férfias feladat. Mindenesetre sem a férfiaknak, sem pedig a nőknek nem mindegy, milyen konyhai eszközöket használnak.
Az egyik legfontosabb segítségünk a konyhában a késünk, sőt, késkészletünk. Mert mindenhez más és más méretű kés kell. A nagy darab húsokhoz leginkább egy jól megtermett bárdra lenne szükségünk, míg a paradicsom meghámozásához bőven elég egy picike, vékony kés. Bárddal ugyan nem tudunk szolgálni, de a 8 darabos késkészletben mindenki megtalálja a neki épp szükséges méretet.
Ha nem akarunk csorba, életlen késekkel kínlódni főzés közben – ami nem csak az étel minőségének, de az idegeinknek sem tesz jót –, akkor legyen kéznél mindig a profi segítség, az épp megfelelő minőségű és méretű, éles kések személyében.
Mint a vajat, úgy fogja vágni az összes elképzelhető vágnivalót a konyhában a kiválasztott késed. Legyen szó akár húsról, zöldségről vagy a reggelire szeletelendő párizsiról: a minőségi és erős pengéjű késeknek köszönhetően nem probléma többé a darabolás.
Főzz velem!