Neked melyik a kedvenc kombód: a sportfröccs, a viceházmester, a maflás, a hosszúlépés vagy a nagyfröccs? Bármelyikről is legyen szó, az alapanyagot érdemes körültekintően kiválasztani, hisz csak a minőségi ital nyújt igazi élvezetet.
Mai ajánlatunk egy szuper ‘Villányi fröccs pakk’ 2.590 Ft-ért, melyhez igazi szódát kapsz a fehér vagy rozé bor mellé, plusz egy kis olvasnivalót is, hogy a fröccskészítés-mestere válhasson belőled! Kitűnő választás, ha ajándékot keresel egy közelgő kerti partira!
Fehér boros Villányi fröccs pakk
- Bor: Villányi Kovács Pincészet, Chardonnay 0,75l
- Szóda: 850ml
- Plusz fröccstörténeti kiadvány (történelem, recept, vers)
Rozé boros Villányi fröccs pakk:
- Bor: Villányi Kovács Pincészet, Pinot Noir-Kadarka 0,75l
- Szóda: 850ml
- Plusz fröccstörténeti kiadvány (történelem, recept, vers)
Hogy hogyan és mikor született meg a kedvenc nyári italunk? Íme itt a legenda a fröccs eredetéről:
1842. október 5-én Fáy András a fóti pincéjébe hívta szüretre Vörösmartyt és néhány barátját. A barátok között ott volt Jedlik Ányos is, aki nemcsak az elektromosság nagy tudósa volt, hanem a szódavíz nagyipari alkalmazásának magyar feltalálója is. Ahhoz, hogy a bor erősségét kellemesen enyhíteni lehessen, nemcsak a szódavíz előállítását kellett felfedeznie, hanem természetesen fel kellett találni egy olyan üveget is, amelyből a szódavizet ki lehessen fröccsenteni. Jedlik magával vitte a világ legelső szódásüvegét, majd a házigazda és a vendégek elképedésére elkészítette a Fáy-birtokon a legelső fröccsöt, amit németesen spriccernek nevezett el. Vörösmartynak azonban nem tetszett ez a szó, így helyette találta ki a fröccs szót. A költő később a Fóti dal című költeményében említi meg a szódával hígított bort: „fölfelé megy a borban a gyöngy” (wikipédia)
A bor és szódavíz mennyisége alapján persze különféle nevű fröccsök léteznek, melyekből biztos Te is ismersz jó néhányat – a fröccstörténeti kiadvány segítségével azonban profi szintre emelheted tudásodat! Jó fröccsözést kívánunk!
Koccints velem!