Az ünnepek közeledtével egy nem mindennapi workshoppal készültünk, melyet a kezdő és a haladó ‘konyhatündéreknek’ is ajánlunk – SZALONCUKOR KÉSZÍTŐ TANFOLYAM’ a Bourbon kreatív élmény konyha jóvoltából, a XIV. kerületben!
- Oktató: Sipos Péter mestercukrász
- Az elkészült szaloncukrokat mindenki hazaviheti!!!
- Időpont: december 12. 11:00 és 17:00 óra
- A tanfolyam időtartalma 4 óra
- Kiscsoportos, a létszám max. 10 fő
- Az alapanyagokról a Bourbon Konyha gondoskodik
A tanfolyam menete:
- A szaloncukor ismertetése és főbb jellemzői
- Az alapanyagok ismertetése és bemutatása
- Töltelék készítése es a szaloncukor alap elkészítése,
a csokoládé temperálása és a szaloncukrok csokoládéba való mártása
- Csomagolás
SIPOS PÉTER – a workshop vezetője
“13 évvel ezelőtt kezdtem a szakmát és azon a véleményen vagyok, hogy az ember mindig tanul, fejlődni kell és fontos továbbadni az elsajátított tudást, hogy mások is megélhessék azt az örömet, amit a sütés-főzés okoz. Persze akár könyvből is lehet új technikákat tanulni, amikor az ember már eljut arra a szintre, hogy az alapokat magáénak tudhatja, de mindenképpen fontosnak tartom az oktató támogatását. Reménytelen tanítvány nem létezik, mindig a tanítón múlik, hogyan adja át a tudását.
A Bourbon Konyhában különböző kurzusokat tartok, mert mindig is az alkotás öröme vonzott a leginkább, hogy másoknak örömet szerezzek. Az ételek, legyen szó cukrász vagy pék termékekről maguk a változatosság a sokszínűség, hiszen ebben a szakmában a látvány és az ízlelő bimbók játsszák a legnagyobb szerepet.
A Bourbon kurzusai a kreativitásnak adnak otthont, egy hely ahol nincsenek határok, és a részvevők egy különleges gasztronómiai kiránduláson vehetnek részt. Mindenkit sok szeretettel várok, akik szeretnék megismerni ezt a csodás édes világot!”
Ha részt veszel a gyorstalpaló tanfolyamon, karácsonykor a saját készítésű szaloncukraiddal díszítheted a fát és kínálhatod meg vendégeidet, családodat! Garantáltan megnyalják mind a tíz ujjukat!
Tanuld velem!